Тръмп Китай мита стоки Си Дзинпин

Доналд Тръмп категорично отрече някога да е работил за Русия

Американският президент Доналд Тръмп категорично отрече да е работил някога за Русия. Това стана на фона на нови медийни публикации, според които през 2017 г. ФБР е започнало разследване по този въпрос, предаде Франс прес.

„Никога не съм работил за Русия“, заяви 45-ият президент на САЩ в заснежените градини на Белия дом. „Хората, които са започнали това разследване, са си го съчинили, защото уволних (тогавашния директор на ФБР Джеймс) Коми“, добави той, цитиран от БТА.

Тръмп използва думите „известни негодници“ и „мръсни ченгета“ по адрес на бивши служители на ФБР и министерството на правосъдието, отбелязва Асошиейтед прес.

„Мисля, че е позорно да ми задавате този въпрос“, добави той, преди да потегли за град Ню Орлиънс.

Според в. „Ню Йорк таймс“ разследването на американската федерална полиция е било слято с това на специалния прокурор Робърт Мълър за подозренията за съглашателство между Русия и предизборния щаб на кандидата за президент на Републиканската партия през 2016 г.

Запитан за информация на в. „Вашингтон пост“, според която той е опитал да скрие подробности от свой разговор с руския си колега Владимир Путин, Тръмп също отрече да е правил нещо подобно.

„Не зная абсолютно нищо. Това са фалшиви новини. Срещата се увенча с успех“, каза Тръмп във връзка със срещата на върха с Путин в Хелзинки през юли 2018 г.

- реклама -