САЩ

Доналд Тръмп изгони мениджъра на предизборната си кампания

Кори Левандовски – мениджър на предизборната кампания на Доналд Тръмп е бил освободен. Това съобщиха от щаба на американския милиардер.

„Кампанията „Доналд Тръмп за президент”, която постави исторически рекорд в предварителните избори на Републиканската партия и получи подкрепата на 14 милиона души, днес обявява, че Кори Левандовски вече не е част от нея”, заяви говорителката Хоуп Хикс, цитирана от американските медии.

„Благодарни сме на Кори за работата и отдадеността му. Пожелаваме му всичко най-добро за в бъдеще”, гласи още съобщението.

През март Левандовски беше задържан във Флорида по обвинение в нападение срещу журналистка. Тя подала оплакване в полицията, че мъжът я сграбчил и почти я хвърлил на земята при опит да зададе въпрос на Тръмп.

Тогава от кампанията обявиха, че главния им мениджър е невинен и стоят зад него.

Медиите зад океана подчертават голямата роля, която има Кори Левандовски за успешната кампания на американския милиардер.

На конгрес през юли, на базата на резултатите от предварителния вот, делегатите на Републиканската партия трябва да посочат Тръмп като кандидат за президент на САЩ на изборите през ноември.

- реклама -