Доналд Тръмп и Мелания опасно близо до Северна Корея (СНИМКИ)

„Еър Форс Едно“ кацна на южнокорейската въздушна база Осан, в близост до Сеул, предаде кореспондент на АФП. Там американският президент Доналд Тръмп съпругата му Мелания бяха посрещнати сърдечно от външния министър на Южна Корея г-жа Кан Кюн Уа.

В южнокорейската столица Тръмп пристигна с обещанието да „разреши всичко“ с южнокорейския си колега Мун Дже Ин, въпреки различния подход на двамата държавни лидери към кризата на Корейския полуостров и военната активизация на КНДР.

С нарастването на напрежението около оръжията на Пхенян, американският президент размени със севернокорейския лидер Кин Чен Ун лични обиди и заплахи за преминаването към военни действие. Южна Корея обаче не може да си позволи тази острота на езика и ескалация на конфликта, защото столицата й и нейното 10-милионно население са на предната линия на фронта.

Президентът на Република Корея Мун Дже Ин се срещна с  пристигналия Доналд Тръмп в американската военна база „Кемп Хемфриз”.

Присъствието на Мун във военното съоръжение се оказа изненада за всички, тъй като то не влиза в официално изготвения план за визитата на Тръмп. Според предварително изготвения график, двамата държавни глави трябваше да се срещнат чак следобед в самата столица на страната.

Освен това, посещението на Мун е първият случай в историята на Южна Корея, при който президентът приветства ръководителя на друга държава извън територията на Синия дом (президентската резиденция в Сеул – бел. авт).

В базата двамата лидери вече се ръкуваха и отидоха в трапезарията, където ще споделят обикновен военен обяд с военнослужещите на двете страни.

- реклама -