Роберто Донадони

Донадони: Можем да изхвърлим Испания

Бившият селекционер на Италия Роберто Донадони вярва, че „скуадра адзура“ може да отстрани Испания от европейското първенство. Тази вечер двата отбора се изправят един срещу друг в осминафинален сблъсък на шампионата, а специалистът е на мнение, че сънародниците му разполагат с всички оръжия, за да наранят „Ла Роха“.

Ние не разполагаме със страхотни индивидуалности, но е трудно да се играе срещу нас, защото сме отлично организирани. Имаме всички оръжия, за да победим всеки опонент. Антонио Конте върши прекрасна работа”, коментира часове преди големия сблъсък Донадони.

Той коментира и последния си двубой начело на Италия, който беше изгубен именно от Испания през 2008 г. „Те бяха прекалено добър отбор. Разбира се, с тази победа испанците отключиха един цикъл, но при всички положения щяха да го направят рано или късно. Не бяха много по-добри от нас, но ние бяхме без Андреа Пирло, Дженаро Гатузо и Фабио Канаваро, които бяха ключови за Италия. Въпреки това Испания ни би с дузпи, което е една лотария. Имаха повече късмет, а след това написаха историята”, заяви Донадони.

- реклама -