Домусчиев

Домусчиев: Президентът бе подведен за Закона за концесиите

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви, че Румен Радев е бил подведен да наложи вето върху новия Закон за концесиите.

Това стана по време на представянето на приоритетите за 2017 г. на Асоциацията на организациите на българските работодатели. По думите му роля във взимането на решението на Румен Радев са имали екоорганизациите.

Домусчиев посочи, че законът е преминал през шестмесечно обсъждане и всеки заинтересован е имал възможност да изкаже възраженията си. Той прогнозира, че ветото може да доведе до санкции от ЕС, защото действащият закон не отговаря на европейското законодателство.

Домусчиев срещу „екорекета“

5054193

От КРИБ се заканиха, че ще инициират промени в Закона за устройство на територията и други нормативни промени с цел „ограничаване на екорекета на нароилите се стотици т.нар. екоорганизации, които навсякъде ограничават инвестиционните инициативи“.

Председателите на работодателски организации обявиха, че са готови да обсъждат с политическите сили, които ще се явяват на предсрочните парламентарни избори, техните програми, ако бъдат поканени.

източник: Труд

- реклама -