„Домове нокти“ се извисяват по средата на натоварени улици в Китай – СНИМКИ

След дълга битка властите в Шанхай успяха да разрушат поредната „сграда нокти“, която в течение на 14 години блокираше движението на една от най-оживените магистрали на града

Многоетажната сграда се извисяваше посредата на платното. Всъщност в страната се издигат много подобни съоръжения.

Четирилентовата шанхайска улица се стеснява до две платна пред издигащия се ненамясто дом. По този начин се затруднява автомобилното движение. Градските гласти предложили на обитателите на сградата да се изселят още през 2003 година. Но те не били доволни от размера на компенсациите.

 

Според китайските медии разрушаването на сградата е отнело едва 90 минути. Докато багерите разрушавали стените, те били обливани с вода, за да се намали обемът на прахта.

Понякога тези жилищни кооперации се намират в средата на шумни пътни възли като този дом Гуанчжоу.

Понякога на една улица може да има няколко къщи, които пречат на движението. На тази улица има две.

Тази къща е била разрушена през 2012 година. Живеещата в нея възрастна двойка се съгласила да напусне чак след като получила като компенсация 41,3 хил. долара.

Процесът на разрушаване на подобни сгради се усложнил, след като в Китай бяха прети закони за правата на собствениците на недвижими имоти. Тази сграда е разрушена през май 2015 година.

А тази през 2013 година. Тя е била последната на обширна територия, подготвена за изграждането на съвременен жилищен квартал.

Има обаче все още собственици на подобни домове, които са готови да защитават имотите си от посегателства с всевъзможни средства. В това число и с помощта на самоделно оръжие.

- реклама -