Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana отново вдъхновени от цветовете на любимата им Сицилия

Каквото и да се случва в света – икономическа криза, природни бедствия или пандемия, това по никакъв начин не може да събори модното дуо Доменико Долче и Стефано Габана, които многократно ни доказват, че Dolce Vita е не просто комбинация от думи.

„Красивият живот“ по италиански е истинска идеология и начин на живот, чийто привърженик е марката Dolce & Gabbana. И докато някои изоставиха реалните ревюта, а други прехвърлиха своите шоута онлайн, дизайнерите избраха да продължи по утъпканата „котешка пътека“, представяйки 99 модела в колекцията Dolce & Gabbana пролет/лято 2021.

По традиция колекцията е посветена на родината на модните дизайнери – Сицилия, което се вижда ясно от ярките принтове и разнообразието от цветове. Този път двамата дизайнери обаче се обърнаха не само към любимия си остров, но и към собствените си архиви, повтаряйки емблематични отпечатъци от последните си творчески години.


„Колкото по-ярко, толкова по-добре“ – Доменико Долче и Стефано Габана отдавна залагат на пачуръка като основна техника. За пръв път този стил се появява в тяхна колекция през 1993 г.

В настоящото ревю бяха показани дълги рокли тим сарафани, кафтани, якета, дънки, поли, блузи и дори ботуши, умело съчетаващи животински и флорални щампи.

Разбира се не бяха пропуснати и модели, които са емблематични за модната къща Dolce & Gabbana: строги якета и рокли с форма на пясъчен часовник, аксесоари за коса и чанти – с една дума, всичко, за което Dolce & Gabbana е обичана от милиони жени (и мъже) по целия свят.

- реклама -