Путин, доктор

Докторът, развеждал Путин, се оказа болен от вируса

Докторът, който преди седмица разведе Владимир Путин в главната болница на Русия за заразени от коронавирус, се оказа болен от КОВИД-19. Това съобщиха руската държавна телевизия и всички агенции.

Денис Проценко – директорът на болница „Комунарска“ в Москва, е дал положителна проба по-рано днес. Съобщава се, че е в стабилно състояние. Проценко и Путин се срещнаха миналата сряда. Тогава президентът на Русия посети изненадващо болницата и говори с персонала и пациенти.

По време на срещата Проценко се ръкува с Путин, освен това има снимки как двамата са в един асансьор. Нито един от двамата не бе с маска или предпазно облекло по време на срещата. После президентът на Русия облече предпазен костюм, за да се срещне с пациентите.

Все още не е ясно дали Проценко е бил заразен по време на срещата миналата седмица. Кремъл твърди, че тези, които се виждат с президента, се тестват предварително. Говорител на Кремъл не пожела да отговори на въпрос дали лидерът се е тествал скоро за коронавирус.

В понеделник президентът на Русия имаше видео среща с губернатори на различни региони. Това бе първата му публична проява от четири дни насам.

Когато Путин посети „Комунарска“ преди седмица в страната имаше 500 случая на болни от КОВИД-19. В момента броят е 2337 (1613 в Москва), като 500 от случаите са за последните 24 часа. Починалите са 17.

Дорогие друзья, очень тронут вашим беспокойством. Да у меня положительный тест на СoV, но чувствую себя вполне хорошо….

Публикувахте от Denis Protsenko в Вторник, 31 март 2020 г.

 

- реклама -