Европа Френската Франция, полицай, нападение, нож

Доклад на френските спецслужби предупреждава за атентати в цяла Европа

Генералната дирекция на Националната полиция на Франция предупреждава за опасност от терористични атаки в цяла Европа.

Обект на атаките може да са по железопътни линии, отравяне на хранителни продукти както и за планове на екстремисти да организират поредица от горски пожари

Това съобщава вестник Le Parisien, който се позовава на секретен документ на ведомството, с който разполага. Докладът от седем страници, според публикацията, е изготвен в началото на септември. „Особено внимание трябва да се обърне на всякаква информация, свързана с проникването или опит за саботаж на линиите за движение на влакове“, цитира изданието документа.

В доклада се казва, че вероятността от терористични актове във Франция „остава много висока“ и следователно френските правоприлагащи органи планират да преразгледат антитерористичния план в светлината на новите реалности.

Според вестника, с оглед на заплахата от нови атаки, френската полиция е решила да засили защитата на железниците, училищата, университетите и туристическите обекти. Генералната дирекция на Националната полиция също припомня заплахата от атаки с автомобили и призовава за „незабавно съобщаване за всяко подозрително поведение“ и „за всякакви кражби на транспортни средства“.

- реклама -