Докато навън протестират: парите за пътища влизат в пленарна зала

Докато навън протестират, депутатите ще направят втори опит днес да приемат текстовете, предложени от ПП, за изплащане на парите за пътища.

Според одобрените вчера текстове в регионалната комисия на Народното събрание, веднага ще бъдат изплатени 50% от сумите. Те са на обща стойност близо 600 млн. лева. В същото време обаче останалите ще бъдат изплащани, след като бъдат проверени харчовете от депутатите от комисията.

Докато в пленарна зала се очаква да протекат поредните дискусии по темата, Българска браншова камара „Пътища“ излиза отново на национален протест. Недоволството си хората ще изразят пред Народното събрание в София, както и в цялата страна.

„Декларираме спешната необходимост от предприемане на своевременни действия за адекватното управление и поддържане на пътната мрежа на България. Чрез възлагане на ремонтно-възстановителни дейности. Състоянието на Републиканската пътна мрежа е катастрофално. Браншът е пред фалит. И ББК „Пътища“ няма друга възможност освен да продължи с ефективните национални стачни действия. До достигането на решение на всички поставени проблеми“, призоваха пътищарите.

„Липсата на политическа воля, доведе сектора до колапс, създаден от бездействието на държавните институции“, посочиха още те. Разкриха също, че в резултат на липсата на решение за изплащане на парите, в безизходица остават 100 000 души, заети в сектора.

Посред нощ: Депутатите се разбраха за парите за пътища

- реклама -