пенсия пенсии добавки

Докато има пандемия пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно

Докато има пандемия пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който беше на посещение в село Лесидрен, община Угърчин, Ловешка област. Заедно с премиера беше и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Посещението беше излъчвано на страницата на Борисов във Фейсбук.

Вчера имаше избори в 16 населени места и в две общини – резултат от тях са че ГЕРБ побеждава в 11 населени места и две е на балотаж, каза Борисов.

Като слушаш социологическите агенции – нас вече ни няма и то защото колегата Цветанов пожела да си направи нова партия, каза Борисов.

„За всички правим, не само за малките населени места, каза Борисов по повод коментари, че само той е обърнал внимание на малките селища. „Само съединението прави силата. Какъв е този зор да правим предсрочни избори. В люта битка сме с ДПС. Навсякъде БСП и ДПС играеха заедно на изборите. Разбра се, че БСП и ДПС ще правят коалиция и в момента играят заедно и само срещу ГЕРБ, каза Борисов.

Борисов попита пенсионерите в селото дали си получават добавката от 50 лева, която вече трети месец отпуска правителството като помощ за времето на пандемията. Докато има пандемия ще е така, каза премиерът. Не може едновременно да индексираме пенсиите и по 50 лева да даваме, защото това са по 108 милиона лева на месец. Щом свърши пандемията ще индексираме и пенсиите, посочи той.

Борисов добави, че правителството отпуска помощи и на всички, които се борят на първа линия с пандемията. На полицаи, учители, социални работници, на всички които са на първа линия, се дават пари, уточни той.

- реклама -