Докъде ще стигнат скандалите в предизборната кампания?

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика плюсовете от скандалите с апартаментите са видни. „Ще продължи да се прочиства политическата система. Това е от полза за обществото. Професията на политик става все по-непривлекателна. На мястото на Делян Добрев четирима души отказаха да станат депутати. Това е така, защото цялото им имущество и минало ще бъде проверено. 30-годишната ера, когато политиците се подиграваха със Сметната палата и хвърляха формални декларации, приключи. ”, каза още Георги Харизанов пред Нова тв.

Той допълни, че има два сценария пред българската политическа система. „Имаме два избора. Или Бойко Борисов или Корнелия Нинова. Няма трети вариант”, заяви  Георги Харизанов.

„Ако БСП спечели 5000 гласа повече, това не значи, че ГЕРБ трябва да подаде оставка. Не става въпрос за управляващата партия, а за управляващата коалиция. В нея участват още ВМРО, АТАКА, НФСБ, ДПС. Разбира се, това би разклатила ГЕРБ, защото в продължение на 10 години партията печели почти всички избори”, каза още социологът Кольо Колев.

Според него предсрочни избори ще има, ако скандалите продължат.

„Ако се постоянства на тема апартаменти, това вече няма да има особен ефект. Би било разумно политиците да сменят поне атаката.  В един момент започва да се губи интерес. Човек започва да има усещането, че нарочно се вадят някакви дребни неща с цел атака. Тепърва предстоят още политически атаки и изнасяне на нелицеприятни факти за едната или за другата страна. Това са правилата на играта”, каза в ефира на „Здравей, България” социологът Кольо Колев.

Той допълни, че това е една чудесна кампания. „Чудесното е, че политическите партии се избиват. Всеки се опитва да покаже мръсотията на другия. По този начин се постига очистване на обществено политическия живот. Нормално е да има битка с малко мръсни хватки”, каза още  Кольо Колев.

 

- реклама -