Какао бийч Слънчев бряг Симеонов разрешителни

Дойде ли краят на „Какао бийч“? Валери Симеонов се закани да бутне заведенията от комплекса

5 култови заведения от комплекса „Какао бийч“ на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати.

Това обяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строително разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители.

Сред нарочените за премахване заведения е и прочутото заведение „Бедрум“, едноименното „Какао бийч“, „Дъ Уан“, „Кубанита“.

За събарянето им Валери Симеонов подал сигнал до министъра на регионалното развитие Николай Нанков преди седмица-две. Според него процедурата по събарянето им вече била задвижена.

„Ако нещо с тези молове, както са се кръстили, стане, не дай си Боже, тези огромни метални конструкции паднат и смачкат 20-30 души, тогава ще разберете за какво става въпрос, ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са абсолютно незаконни. Съгласно ЗУТ след като имаш 200-300 човека, обектът трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека, по 4000 билета входни такси са регистрирани. И още нещо – има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо, Брендо ли е и си направили каквото искат“, заяви Симемонов.

Вицепремиерът отказа коментар дали нарочените за премахване обекти попадат в одобрената схема от Министерството на туризма за разполагане на временни обекти.

По-рано в сградата на Областната администрация в морския град Симеонов участва в работна среща за взаимодействие между институциите за осъществяване на контрол през летния туристически сезон. Срещата бе по негова инициатива.

Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт. Туристите не трябва да си тръгват недоволни от качеството на храната, на морската вода и т.н. Има няколко законопроекта, които ще позволят на институциите да си вършат работата по-лесно – това са законът за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти, добави вицепремиерът.

- реклама -