Порошенко

Доходите на украинския президент Порошенко са скочили 12 пъти през 2018

Украйнският президент Петро Порошенко е декларирал през 2018 г. доход от 198 милиона гривни (7 милиона долара). Това пише изданието „Украински новости“, като се позовава на данните в Единния регистър на декларациите на държавните служители.

„Тази сума превишава 12 пъти доходите, декларирани от президента за предходната година, които възлизат на 16,3 милиона гривни през 2017 г.“, подчертава публикацията.

Според годишната класация на „Топ 100 на най-богатите украинци“, публикувана от „Новое время“ състоянието на Порошенко се оценява на 1,1 млрд. долара

Ключов актив се явява корпорацията „Рошен“. По състояние през 2018 г. президентът на Украйна затваря колоната на първите шест лидера.

Встъпвайки на президентския пост през май 2014 г., Порошенко обеща да се откаже от своите бизнес активи, с изключение на телевизията „Канал 5“, но той не изпълни това, пише ТАСС. През февруари 2018 г., в отговор на упреци на журналистите, той каза, че доходите му по време на неговия мандат като държавен глава са намалели и неговият „живот не е по мед и масло“.

- реклама -