Станимир Стоилов Астана Казахстан

Договорът на Стоилов с Казахстан е за две години

Срокът на договора на Станимир Стоилов като селекционер на Казахстан е за две години. Това съобщи генералният секретар на местната футболна федерация Азамат Айтхожин. По-рано днес Мъри официално бе назначен на поста и представен на нарочна пресконференция.

„Договорът е за две години, но това, което ме впечатли е, че Стоилов нито за момент не се запъна за подробности. Задачата максимум е първото място в групата ни за Лигата на нациите. Стоилов сам го каза – трябва да имаме високи цели“, каза Айтхожин.

„Имахме и среща с президента на федерацията. На нея Стоилов каза, че трябва да е подобри инфрастуктурата. Ние работим по този въпрос от миналата година и скоро ще видим резултатите“, добави Айтхожин.

Стоилов: Не ме интересува моята репутация

Станимир Стоилов пък коментира факта, че след успешните сезони в Астана, сега се изправя пред съвсем различно предизвикателство. „Не се безпокоят за кариерата си. Няма да я проваля с това назначение. Не ме интересува и репутацията ми – тя далеч не е толкова важна, колкото футбола, който ще играе Казахстан. Искам само подкрепата на всички фенове. Ясно е, че ще има трудни моменти, но ще ги преодолеем заедно“, обясни Мъри.

- реклама -