Доган

Доган към ДПС: Бъдете не повече от крачка пред другите, иначе се превръщаме в образ на врага за всички

Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган по време на отчетно-изборна конференция на партията.

Не забравяйте, за да сте равни на другите политически сили, трябва да сте една крачка, но не повече пред тях. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, ще се превърнем в образ на врага за всички.

Това пък бе сентенцията от доклада на Доган, който бе изчетен малко по-рано от евродепутата Илхан Кючук.

„Живеем в трудни времена и виждаме колко сме уязвими. И това ще мине, но нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисленост. КОВИД-19 промени реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавите и институциите. Удари икономики и с лека ръка издигна здравната сигурност в основен приоритет. Този приоритет беше загърбван и отлаган във времето. Тези промени ще са съизмерими с изменението на климата или финансовата криза в планетарен мащаб. В този момент обединени усилия и заедност са най-често изговаряните призиви. Всеки разбира смисъла, но само, когато е надвиснала обща опасност. Пожелавам ви да преговорим уроците за единство и заедност“, подчерта Доган пред партийния елит.

Той определи предотвратяването на евентуална хуманитарна катастрофа като „задача на задачите“

„Всички усилия трябва да са в борбата с коронавиуса. Всеки да направи това за другите, което желае да получи за него. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме е изкуството в правене на политика“, каза още Доган.

Словата му предизвикаха силни аплодисменти в участниците в онлайн конференцията, които се изправиха на крака. Веднага след това почетния председател се включи на живо и поздрави партията за организацията на събитието.

„Понякога съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се утвърждавате и развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение като ви гледам как сте модел за другите. Благодаря ви, изобщо, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате да правите и изграждате нов свят“, обърна се към делегатите д-р Ахмед Доган.

„Поздравявам всички във връзка с предстоящиете празници. За съжаление те няма дабъдат чествани така, както ни се полага и най-вече да бъдете живи и здрави. Благодаря ви, че ви има“, допълни още той.

- реклама -