Павел Дочев

Павел Дочев пое за трети път Ерцгебирге Ауе

Павел Дочев става за трети път в кариерата си треньор на Ерцгебирге Ауе. Това съобщиха официално от третодивизионния клуб.

57-годишният българин се завръща начело на виолетовите, за да помогне в битката за оцеляване. Той работи в Ауе до лятото и изпадането от Втора Бундеслига, след което беше сменен от Тимо Рост. Самият Рост беше уволнен през октомври и временно заменен от Карстен Мюлер.  Дочев ще води състава до края на сезона. Мюлер пък ще се концентрира върху работата си в школата на клуба

Ерцгебирге Ауе записа само три победи в 17 кръга и заема 18-ото място в Трета Бундеслига с 14 точки. Тимът от Източна Германия е на 2 точки от спасителната зона.

„Напълно сме уверени, че това решение е правилно и ще бъде успешно за отбора. Всеки знае, че Павел Дочев отлично познава нашия клуб и нашия регион. Затова отново залагаме на него, на неговия опит, знания и експертиза“, обясни спортният директор на отбора Матиас Хайндрих.

Инае първият период на Дочев в Ауе беше между юли 2015 и февруари 2017 година. В момента тренорът е в България по лични дела. Той ще започне работа във виолетовите в понеделник.

- реклама -