шапки
Снимка: American Heart Association

Доброволци плетат червени вълнени шапки за новородени бебета

Доброволци подпомагат каузата Little Hats, Big Hearts на American Heart Association, плетейки червени шапки за новородените. 

Целта е майките да бъдат насърчени да се грижат за сърдечното си здраве, а по-късно да окуражават и своите деца да го правят.

American Heart Association в сътрудничество с Children’s Heart Foundation отбелязва американския месец на сърцето, призовавайки общността да плете червени вълнени шапки за пеленачета.

Шапките ще бъдат дарени на бебета, родени именно през месеца на сърцето – февруари, в болниците, участващи в проекта. Целта му е да ознаменува раждането, да почете майките и да насърчи към грижа за сърдечната система.

шапки
Гейб Фостър с шапката, която е изплел през 2016-та година.
Снимка: American Heart Association (Captured by Janelle Foster)

Организаторите се надяват да „повишат осведомеността, да осигурят ресурси и да вдъхновят майките да обърнат повече внимание на сърдечното здраве на семействата си, като същевременно информират за вродените сърдечни дефекти“.

Инициаторите призовават доброволците да не зашиват панделки или копчета на шапките, защото при евентуално разшиване, биха представлявали опасност за бебетата.

А ако хората нямат нужното търпение или умение да изплетат шапка, може да направят дарение под формата на червена вълна или прежда от памук или акрил, които да може да се перат и изсушават в машини.

Болничните работници също имат възможност да се включат в каузата, просто трябва да се свържат с местния офис на организацията.

шапки
Снимка: American Heart Association (Photo Courtesy of Anne Schullo)

Проектът Little Hats, Big Hearts започва през февруари 2014-та година в Чикаго и събира 300 бебешки шапки. Към момента кампанията е разпространена в 42 щата.

„Благодарим ви, че направихте тази програма толкова специална и че допринасяте за широката осведоменост за сърдечните заболявания и вродени дефекти“, коментират организаторите.

Източник: Independent

 

 

- реклама -