прокуратурата, пожар, разследване, Сливе, болница, COVID отделение
снимката е илюстративна

Доброто на фокус в FN: Мъж скочи в огъня, за да спаси 7 деца

Мъж се хвърли в огъня, за да спаси децата си от горящата им къщата. Пламъците обхванали двуетажна жилищна сграда в руския град Каргопол. Вътре били седем деца в предучилищна възраст, който безработният мъж спасил преди пристигането на пожарникарите, съобщи диспечерската служба на Архангелска област на страницата си във ВКонтакте.

Пожарът избухнал снощи в два апартамента на първия и втория етаж.

„3 минути трябваха на пожарникарите, за да стигнат до мястото на пожара, но през това време безработният Алексей Вешняков, извърши истински подвиг: използвайки импровизирана стълба, прикрепена към къщата, той се изкачи до втория етаж и изби прозореца – това беше апартаментът му. Въпреки дима и огъня той успя да намери и извади и трите си деца в предучилищна възраст “, съобщиха от диспечерската служба.

Веднага след това Вешняков счупил прозореца на апартамент на първия етаж. Там живеело семейството на брат му. Успял да извади от огъня четирите деца – всички те също са в предучилищна възраст.

Пожарникарите извели от първия етаж жена, останалите жители на старата дървена къща, построена през 1935 г., сами се спасили навън. Общо 18 души са евакуирани, няма жертви, нито пострадали, докладваха от диспечерската служба.

- реклама -