бебета, Майчин дом, проплакаха, Коледа, Рождество Христово

Добри новини: Скок в раждаемостта

Добри новини: Скок в раждаемостта. Запазва се тенденцията за ръст на ражданията за първото полугодие в университетската акушеро-гинекологична болница в сравнение със същия период на миналата година.

В „Майчин дом“ през тази година

се раждат средно по 10 бебета дневно, като до момента в най-голямата АГ болница в страната са се родили близо 60 двойки близнаци и една тризнаци.

Момченцето, родено в  първата

минута на 1 януари тази година в „Майчин дом“, което грабна и приза за първото родено бебе за 2023 г., даде силен старта за бебенцата момченца – за първите 6 месеца родените момченца са със 100 повече от момиченцата, информира Bulgaria ON AIR.

За първите 6 месеца в болницата са

полагани интензивни грижи за почти 300 недоносени бебенца, като най-малкото новородено е било малко над 600 грама.

Болница „Майчин дом“ увеличи многократно и броя на ендоскопските операции в сравнение с миналата година, съобщават от болницата.

До момента са извършени над 3700 операции

в АГ болницата, която поема най-тежките гинекологични случаи от цялата страна. Над 10 изключително сложни животоспасяващи АГ операции са извършени от медицинските специалисти на „Майчин дом“

за първите 6 месеца на 2023 г.

В последните няколко години СБАЛАГ „Майчин дом“ се утвърди като лидер по в три направления – по брой раждания, по извършени гинекологични операции и оперативно лечение на онкогинекологични случаи.

- реклама -