Италия
сн. БГНЕС

Добри новини от Италия: Рекорден брой оздравели, спад на заразените

Броят на заразените с коронавирус в Италия беляза рекорден спад през днешния ден. За последните 24 часа заразените са намалели с 3106 души и техният брой е общо 101 551 души. Това съобщи ръководителят на италианската Служба за гражданска защита Анджело Борели.

Броят на възстановилите се от COVID-19 за последните 24 часа нарасна с 4693 души.

Така общият брой на излекувалите се в страната достигна 75 945 души. Броят на починалите за последните 24 часа нарасна с 285 души до общо 27 967 души.

коронавирус

В интензивни отделения има понастоящем 1694 пациенти, което е със 101 по-малко в сравнение със сряда.

След два месеца на строга карантина и ограничения, Италия ще започне да излиза от изолацията поетапно в понеделник, 4 май. Борели днес призова сънародниците си да проявят чувство на гражданска отговорност и каза, че хората не трябва да се страхуват от обществения транспорт и от рисковете, свързани с придвижването по време на фаза две, стига да спазват правилата.

сн. БГНЕС

Същевременно италиански учени казаха, че в шест италиански области няма нови смъртни случаи от COVID-19, а в още девет други области смъртните случаи са по-малко от 10 на ден. Експертите от научно-техническата комисия, която съветва правителството, определиха това като много успокояващи данни.

А властите на областта Алто Адидже казаха, че още на 11 май там ще бъдат отворени баровете и фризьорските салони, а хотелите ще отворят врати на 25 май.

- реклама -