детска градина частни детски градини, такси, услуга,

Добри новини – обявяват още 1600 места за детските градини

Около 1600 нови свободни места ще бъдат обявени в сряда, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова,

която посети новоизградената 116-та детска градина „Мусала“ на бул.“Пушкин“ 2 в район „Витоша“.

Детската градина е за пет групи – четири градински и една яслена. В сградата има физкултурен салон и кухненски блок.

Тези 1600 места са се пазели до последно за децата със специални образователни потребности. Тъй като няма записани деца на тези места, те се трансформират. Оставяме над 170 места резерв, така че да гарантираме за всяко дете със специфични потребности място в детска градина, посочи столичният кмет.

Тя обяви, че над 170 нови места утре ще бъдат обявени и в новопостроени детски градини, а до края на годината – още над 300.

В момента в София се изграждат общо 25 детски градини като част от програмата на Столичната община за строителство на детски градини. Ремонтът на 12 от тези 25 градини трябва да приключи до края на тази година. Там, където кметовете работят много сериозно, както в район „Витоша“, няма забавяния, работи се в срок, каза Фандъкова.

Тя очаква сградата на 116-та детска градина „Мусала“ да отвори врати на 15 септември. Централната сграда на детската градина също се ремонтира и до края на годината трябва да приеме деца.

Кметът на район „Витоша“ Теодор Петков е готов да започне строителството и на нова детска ясла в кв. „Бояна“ през есента, обяви още столичният кмет.

Тя каза, че в „Манастирски ливади Запад“ очаква от кмета на района час по-скоро да бъде сключен договор за строителството на училище и детска градина на мястото на съборената сграда на Фонд „13 века България“, чиито терен е предоставен от фонда на общината.

- реклама -