Делян Добрев, предложение, компенсации, бизнес, ток, цена

Добрев: Декларацията на „Промяната“ беше като баница с късмети, но без основни късмети

Декларацията на „Промяната“ приличаше на баница с късмети, но без основни късмети. Нямаше една дума за регионално развитие – нямаше ги тунелите, мостовете и обещанията. Това заяви за „Офанзива“ Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Според него опорките на ПП са все различни, а сега е вдигнаето на доходите.

„Минималната заплата скочи с над 20% за последните 12 месеца, а това е повече от инфлацията, но това не се прави в парламента, а между синдикати, работодатели и правителство.

Служебният кабинет се справя сравнително добре – например министрите Росен Христов, Христо Алексиев, Никола Стоянов.

По думите му двама от министрите на ПП имат любопитни прякори, които олицетворяват управлението им – Сашо Кеша и Шишо Бакшиша.

„Защо Асен Василев се влачи по корем, за да имаме дерогация, като спечелиха само компании като „Газпром“ от свръхпечалби. Все още са надписани горивата, затова искаме да изземем свръхпечалбата и да я върнем на българския народ.

Цената в последния ден от управлението на ГЕРБ беше 28 лева на мегаватчаса. При ПП достигна до 350 лева.

Те вкараха посредници, които натовариха цената с 30%. Надявам се да има справедливост и да си получат заслуженото, за 2,5 млрд лева купиха газ търг и конкурс.

Сега цената на газа не пада, защото ПП нагнети Чирен със скъп газ.

Взеха парите от магистралите и ги дадоха за социални плащания. Те са гениални измамници с бели якички“, каза той. И допълни, че ДБ може да разчита на подкрепата на ГЕРБ за третия мандат и няма да се настоява за премиер от квотата им.

Относно въглищните централи той посочи, че ако договореното от Борисов беше останало, е могло да се открият 2-3 ТЕЦ-а. „Трябва да се предоговорят решенията по ПВУ, защото иначе ще изпаднем в криза“, смята той.

- реклама -