Добра новина за 310 000 българи. Дават им по 20 лв.

Добра новина за 310 000 българи. Дават им по 20 лв.

„Ще увеличим обхвата на енергийните помощи и ще увеличим размера на енергийното подпомагане”, съобщи пред Нова нюз социалният министър Георги Гьоков.

Помощта до момента е 104 лв. на месец.

Ще се вдигне с 20 лева и хората ще получават 100 лева повече за петте месеца, в които получават подпомагане, посочи Гьоков.

До момента енергийни помощи получават 261-262 хиляди българи. Предстои обхватът да се увеличи до 300-310 хиляди души.

„Няма драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат

– дали на БСП, дали на ДБ или на ИТН. Въпросът е да има прагматизъм”, каза още Гьоков. Той посочи, че прагматизъм означава да не се стига до избори, а да се състави работещ кабинет.

„Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с ДПС и ГЕРБ”, добави Гьоков. На въпрос какво ще е следващото правителство –  технократско, експертно или с ярки политически фигури  – отговори: „Аз бих заложил на ярки политически фигури с експертиза.

Имаме различия с ДБ в момента по този въпрос

– дали да е чисто експертно или на политическо фигури. Според нас политическите фигури носят отговорност“.

По думите му коалициите с ДБ са трудни, защото самите те са с различни идеологии. „В едни нови избори ще имаме все по-сложни преговори, пазарлъци, ако щете“, обясни Гьоков.

Той не изключи възможноста да се оттеглят част от министрите сега и на тяхно да влязат други, посочени от 4-те партии в коалицията.

„Склонни сме да оттеглим всички министри,

които присъстваха в кабинета, стига да имаме решение, че трябва да направим правителство и то трябва да работи. Въпреки че колкото и нескромно да звучи, мисля че резултатите са налице и в земеделието, и в туризма, и в икономиката. А за социалната политика – такава социална политика не е имало в редходните 12 години”, каза Гьоков.

- реклама -