Димо

Добра новина! Намериха 9-годишния Станимир жив и здрав

9-годишният Станимир Митков от карловското село Богдан, който беше в неизвестност от 3 дни, е бил намерен жив и здрав в района на съседно село Столетово.

Момченцето е в сравнително добро здравословно състояние, но е било много изгладняло. Детето е настанено в болница за наблюдение за 24 часа. Ще му бъдат направени обстойни медицински прегледи.

Над 30 полицаи и 20 доброволци го търсиха в продължение на три денонощия. Станимир е влязъл в гората след шамар, ударен от майка му, с която заедно са пасли стадо кози. По-рано момчето е било настанявано за отглеждане в приемно семейство, после е върнато на майка му и втория и съпруг.

Станимир имал психични проблеми, майка му също е настанена в психиатрична клиника, съобщи Нова тв. Детето разказва, че е загубило тояга, а вторият му баща го изпратил да я намери. Семейството пасяло кози. Станимир не намерил тоягата, страхувал се да се прибере без нея и така се загубил. Вторият му баща го биел ежедневно. Мъжът е задържан.

Предстои Станимир да бъде настанен в дом за закрила на детето.

Със случая са ангажирани всички компетентни институции – социална служба, Агенция за закрила на детето и пр., за да се предотвратят подобни произшествия за в бъдеще.

- реклама -