гимнастички

Добър старт за гимнастичките ни в Баку

Българският ансамбъл заема трето място във временното класиране за многобоя след изпълнението на съчетанията с пет ленти на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова изиграха много добре композицията си и получиха оценка от 18.150 точки. Така те се класира за финала на този уред в неделя.

Със същата оценка е и Италия – 18.150 точки, а двата отбора делят третата позиция. Начело до момента е ансамбълът на Русия с 18.800 точки, а в класирането следват Израел с 18.350 точки, България и Италия с по 18.150 точки, Испания със 17.850 точки, Япония със 17.800 точки и други. В състезанието участват само 9 ансамбъла, а 3 не пристигнаха в Баку заради обстановката в Турция и проблемите с полетите.

Съчетанията с два обръча и три чифта бухалки са в събота, след което ще станат ясни медалистите в многобоя. В неделя са финалите на отделните уреди.

В индивидуалната надпревара в Баку българките Невяна Владинова и Катрин Тасева се представиха отлично и се класира за три финала. В първия състезателен ден се изиграха съчетанията на обръч и топка за индивидуалния многобой и квалификация за финалите на уредите. Владинова игра стабилно и получи оценки от по 18.000 точки и на двата уреда. Така тя се класира за финалите в неделя с шеста оценка на обръч и седма на топка. В многобоя Владинова е 7-а във временното класиране със сбор от 36.000 точки.
Катрин Тасева също игра много добре и с оценки от 17.600 точки на топка и 17.650 точки на обръч се нареди на 9-о място до момента в многобоя със сбор от 35.250 точки.
Тасева се класира за финала на топка, а на обръч остана първа резерва.

- реклама -