Добър самарянин спасил 70 човека от измръзване в САЩ

Неизвестен благодетел спаси десетки човешки животи в САЩ. Той е платил нощувки в хотел на повече от 70 бездомници. Така ги предпазил от измръзване заради невижданите студове в Чикаго.

Историята много бързо се превърна в хит в социалните мрежи, а анонимният дарител получи библейското прозвище Добрия самарянин.

Дарителят платил нощувките за хората, които преди това лагерували в палатки около града.

Бездомните направили импровизиран лагер близо до автомагистрала в Чикаго. Температурите в района паднаха до минус 30 градуса по Целзий. Те са използвали за отопление бутилки с пропан, които са им били дарени. Една от тях се взривила. След инцидента пожарникарите конфискували останалите бутилки. Така десетките мъже и жени останали без отопление.

Благотворителна организация било готова да предостави на бездомниците своя специален временен център за настаняване.

Но хората вече били в хотела, платен от анонимния дарител. Така щедростта на дарителя е помогнала на десетки хора в нужда да получат топло място за сън при животозастрашаващи условия навън.

Поне девет смъртни случая са причинени от полярния вихър, който причини сериозни проблеми в Средния запад и Североизток на САЩ.

Днес е първият безопасен за излизане навън ден в Чикаго. Очаква се да отворят училищата, съдилищата и предприятията, които бяха затворени заради ледените студове този седмица.

- реклама -