whatsapp операционни системи

До месец WhatsApp няма да се поддържа от милиони телефони

Първи са тези със стари версии на Андроид, Уиндоус и Епъл

Ако използвате стар смартфон, то очаквайте до месец да се сбогувате с ползването на мобилното приложение WhatsApp.

Според официалното изявление на създателите, първите, при които ще бъде спряно функционирането на приложението са мобилните устройства със стара версия на „Андроид“, „Уиндоус“ и „Епъл”. Това ще се случи до края на тази година.

До юни 2017г от списъка ще бъдат зачеркнати и „Блекбери” и „Нокиа”.

Пълният регистър на платформи, при които поддръжката на WhatsApp ще стане невъзможна са – Android 2.1 и 2.2, Windows Phone 7 и iPhone 3GS/iOS 6. До юни чат приложението с над милиард ползватели няма да е валидно вече и за BlackBerry, включително за BlackBerry 10, Nokia S40 и Nokia Symbian S60.

whatsapp2

Пенсионират старите операционни системи

„Щастливата вест” беше съобщена по време на празненството по случай 7-мата годишнина от пускането на популярната чат платформа в експлоатация. Компанията аргументира решението си с това, че „тези мобилни устройства и операционни системи не предлагат подходящите условия и характеристики, необходими за поддръжката на новите функции на приложението”.

„Сега искаме да фокусираме усилията си върху мобилните платформи, които имат най-широка употреба“, допълниха от дъщерната фирмата на „Фейсбук”.

Досега WhatsApp беше една от най-предпочитаните чат услуги не само заради спасението, което предлагаше при организирането на групови виртуални разговори, но и заради опцията за пълното криптиране на данните – „от край до край“, въведено по-рано тази година.

Т.е само и единствено хората, които изпращат или получават съобщенията, могат да видят или да чуят предоставеното съдържание в WhatsApp. Криптирането засяга всички данни – независимо дали става дума за текстови съобщения, изображения, видео, аудио, или гласови разговори. По този начин нито властите, нито корпорациите могат да подслушват разговорите, които се водят.

- реклама -