Лукарски СДС кандидат президент

Лукарски: До Коледа ще е ясно дали ще има нов кабинет в рамките на този парламент

До Коледа ще е ясно дали ще има нов кабинет в рамките на това Народно събрание. Това прогнозира пред Дарик радио министърът на икономиката в оставка и председател на СДС Божидар Лукарски.

„Ако има нов кабинет в рамите на този парламент, той ще бъде гласуван от Народното събрание до 23 декември – преди коледните празници и отпуската на депутатите“.

Той уточни, че на 20 декември реформаторите или трябва да върнат мандата на президента Росен Плевнелиев, или да обявят името на премиера, който ще оглави новото правителство.

По думите му е важно България да има правителство в рамките на този парламент, защото аргументите за това стават все повече.

Според Божидар Лукарски при провеждането на бързи избори, за които Корнелия Нинова настоява, няма да има време да бъдат приети промените в Изборния кодекс и те отново ще се проведат по пропорционалната система.

Лукарки очерта и картината какво би се случило, ако има скорошни избори: „Който си въобразява, че ще има надмощие, много се лъже, защото и социологическите проучвания, а и настройките, които видяхме на българското общество, не са изцяло в полза на тази или онази политическа сила. Според нас ще има доста по-шарен парламент от този, който е в момента, доста по-труден консенсус и доста по-сложен вариант за съставяне на правителство, което в никакъв случай не би било по-стабилно от сегашното такова“.

- реклама -