Трайчо Трайков

До часове Реформаторите обявяват своя кандидат – президент

Скоро ще има бял пушек за кандидата за президент на Реформаторския блок, обяви преди извънредната среща на коалиционните партньори Корман Исмаилов.

Финалната среща е днес

В момента в централата на БЗНС се провежда лидерска среща за уточняване на последни детайли. Тя бе предхождана от разговори в Министерския съвет, на които присъстваха всички лидери от Реформаторския блок, с изключение на Радан Кънев.

Корман Исмаилов: „Ние сме в процедура за номиниране на кандидатпрезидентската двойка. Дай Боже днес да имаме кандидат, но не съм сигурен, че днес ще успеем, защото има позиции за и против, няма пълна консолидация зад един кандидат”

Исмаилов отхвърли всякакви съмнения, че на срещата с Бойко Борисов реформаторите са получили от него предложение за общ кандидат с ГЕРБ. Президентските избори не са били тема на разговор, обсъждана е само коалиционната политика през новия политически сезон.

 Трайчо Трайков – най-вероятната кандидатура

Още след вчерашната среща на блока стана ясно, че везните клонят най-много към бившия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Той е издигнат от ДСБ. За негов вицепрезидент се спряга името на ген. Съби Събев от БЗНС.

- реклама -