Иван Евстатиев
Бившият кмет на Стрелча в съдебната зала през февруари

До 10 години затвор за обвинения в изнасилване кмет на Стрелча

 До 10 години затвор може да получи бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев за изнасилване на малолетна. Според внесения обвинителният акт, Районната прокуратура в Пазарджик ще води делото по две обвинения – за съвкупление с малолетно лице и за опияняване с алкохол на лице под 18 години.

Обвиняемият бивш кмет е отказал да дава обяснения. Според събраните доказателства той поканил в хотелската си стая 16-годишното момиче, след което й налял водка. Подканял я да пие, а след като тя изпаднала в безпомощно състояние правил секс с нея. Заради изпития алкохола девойката не могла да окаже съпротива на 58-годишния Евстатиев. През това време близките й я търсили по мобилния телефон, но не я открили.

Хората от Стрелча са безмилостни към бившия им градоначалник
Хората от Стрелча са безмилостни към бившия им градоначалник

В началото на месеца стана ясно, че Иван Евстатиев е направил опит за самоубийство. Адвокатката му разказа пред съда, че клиента й си блъскал главата в стената за да „сложи край на мъките си.“ Нервната криза била отключена от тежка депресия, която той развил в килията си.

Предвиденото от закона наказание за престъплението по първото обвинение – е от 3 до 10 години лишаване от свобода, а по второто обвинение – до шест месеца лишаване от свобода и глоба до 500 лева.

- реклама -