семейство

ДНК анализ доказа самоличността на българското семейство, загинало в самолетната катастрофа в Македония

По данни на българското посолство в Република Северна Македония резултатите от извършения днес ДНК анализ от специалистите на Института по съдебна медицина в Скопие са потвърдили самоличността на четирите жертви в катастрофата с пътнически самолет тип „Чесна”. И четиримата са български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи.

Предприети са действия за транспортиране на телата на жертвите в Република България

Самолетът се разби на 2 април 2019 г. северозападно от връх Солунска глава на територията на Северна Македония.

Жертвите са Георги Бошнаков, съпругата му Калина Корнажева и двете им дъщери. Имената бяха съобщени още вчера от македонската преса.

Георги Бошнаков (49 г.), който е пилотирал разбилия се самолет, e завършил Техническия университет в София и има фирма за рециклиране на отпадъци.

Съпругата му е 47-годишната Калина Корнажева-Бошнакова, адвокат. Според български медии тя е племенница на Петър Корнажев и братовчедка на бившия бразилски президент Дилма Русеф.

Нейният баща е видният публицист Цоню Корнажев, който е брат на починалия през 2002 г. бивш правосъден министър от кабинета Беров и чичо на първата жена държавен глава на Бразилия.

18-годишната й дъщеря Биляна е ученичка в Американския колеж.

Самолетът тип „Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турбуленции. Самолетът е бил с германски регистрационни табели.

Според македонски,те власти, които водят разследването първите резултати могат да се очакават след около месец.

- реклама -