Хашоги

Дни след убийството на Хашоги, Меган носила обеци, подарени от саудитския престолонаследник

Няколко дни преди да бъде излъчено интервюто на Опра Уинфри с херцозите на Съсекс, избухна нов скандал, който гарантирано ще повлияе на репутацията на Меган Маркъл. Причината са чифт обеци, подарени на Меган Маркъл от престолонаследника на Саудитска Арабия, който според мнозина стои зад жестоката екзекуция на журналиста Джамал Хашоги.

Според информация от ЦРУ жулналистът е бил убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври 2018 г. Американската разузнавателна агенция никога не е крила подозренията относно участието на принц Бин Салман в изчезването на журналиста. „Таймс“ съобщава, че Меган Маркъл е носила обеци, подарени от Мохамед Бин Салман по време на официално посещение на херцозите във Фиджи на 23 октомври 2018 г.

Това се е случило едва три седмици след изчезването на журналиста от „Вашингтон пост“, чието тяло не е открито.

Адвокатите й веднага отрекоха Меган да е знаела за произхода на скандалните бижута по това време и вместо това твърдят – според информацията, публикувана от „Сън“ – че всички членове на екипа, обграждащи тогавашната херцогиня, са били напълно наясно с произхода на бижутата.

„Не случайно изкривяваните от години обвинения, целящи дискредитиране на херцогинята, бяха предадени от британските медии малко преди тя и херцогът да говорят открито и честно за своите преживявания“, казаха те.

„Мегзит“ е на повече от година, а Хари и Меган, вече са освободени от кралската опека и прекарват щастливи дни в луксозния си имот в Монтесито. Живот, далеч от задълженията на монархическия живот, който позволява на Арчи да порасне далеч от любопитните погледи, докато Меган се подготвя да стане майка за втори път. Двойката от Съсекс все още не е готова да се откаже напълно от светлините на прожекторите. Иначе как да обясним откровеното интервю, дадено на иконата на американската журналистика Опра Уинфри, което ще бъде излъчено на 7 март?

Кралското семейство, както можем да си представим, едва ли се радва на тази липса на дискретност на принц Хари и съпругата му, особено след като принц Филип, хоспитализиран за две седмици, току-що е претърпял сърдечна операция. Съвпадение или контраатака срещу двореца, тази сряда, 3 март, „Таймс“ разкри, че Меган морално е тормозила няколко служители в двореца Кенсингтън. И докато младата двойка категорично отрече фактите в прессъобщение, публикувано от техния говорител, избухна и новия скандал с обеците…

Играта на котка и мишка продължава между младата двойка пребиваваща в САЩ и британското кралско семейство.

- реклама -