Богородичният пост Богородица Богородичният пост

Днес ще бъдат отслужени литургия и молебен за децата с увреждания, майките отново на протест

Днес Православната църква отбелязва празника на иконата на Св. Богородица – „Всех скорбящих радост“.

По решение на Св. Синод от 03.10.2018 г. този ден е определен за Ден на молитва за децата с увреждания, който да бъде вписан в Месецослова на Българската православна църква – Българска патриаршия, съобщиха от Св. Синод.

По този повод в едноименния храм в гр. София „Покров Богородичен – Всех скорбящих радост“ от 9:00 ч. ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия, която с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит ще възглави Преосвещеният Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

След светата Литургия, съгласно определението на Св. Синод, пред иконата на Св. Богородица – „Всех скорбящих радост“ ще бъде отслужен молебен за децата с увреждания и техните семейства. Нека всички се помолим заедно за нашите деца.

Майките на деца с увреждания отново ще излязат на протест

Майки на деца с увреждания излизат и днес на протест в различни градове на страната с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

В София демонстрацията е обявена отново за 17.30 ч. пред Министерския съвет.

Майките не отстъпват от искането си за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Причината – изказване на Симеонов от миналата седмица, в което той нарече майките „кресливи жени“ и обяви, че „спекулират с уж болните си деца“. Протестиращите са решени да се събират под прозорците на властта всеки ден, докато вицепремиерът не напусне поста си.

- реклама -