Калфин

Длъжни сме да върнем националните ценности в учебните програми, категоричен е Калфин

„Тенденцията да се премахва националното от образованието е доста опасна. Съдържанието на учебните програми трябва да се модернизира и адаптира към процесите, които се случват около нас в глобален план. В този процес на свръх глобализъм ние сме длъжни да върнем националното самосъзнание в училище от най-ранната детска възраст. Убеден съм, че младите хора, които са откъснати от националното и изконно родното, няма да се чувстват добре, независимо къде се намират по света. От смяната на „Роден край“ със „Свят и общество“ може и да печели някой, но това не са децата на България“, категоричен беше Ивайло Калфин по време на среща с представители на Асоциацията на националните географи и регионалисти. В разговора бяха обсъдени теми, свързани с качеството на образованието, регионалната политика и демографските проблеми на отделните региони.

Калфин подчерта необходимостта от предоставяне на качествено образование от най-ранна детска възраст и припомни предложението си за предоставяне на безплатни детски градини за всички български деца.

„Корените на бедността и маргинализацията са в липсата на образование и неграмотността. Длъжни сме да започнем категорични действия, както в посока задържане на децата в училище, така и на качествено преразглеждане на учебните програми. Неграмотността е сериозна заплаха за националната ни сигурност и бъдещият президент на България не бива да си позволи да остане равнодушен към това“, каза също Калфин.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

- реклама -