Кадър: youtube

Диви прасета се разхождат по плаж сред туристите – ВИДЕО

Представете си плаж пълен с туристи, които приятно се излежават под лъчите на слънцето и внезапно около тях в лек тръст се появява стадо диви прасета, които необезпокоявани се разхождат по плажната ивица. Да, има подобно място и знаете ли къде … в Полша! Малкото селце на брега на Балтийско море, наречено Криница Морска, е мястото, където хората и дивите прасета живеят заедно като приятели.

 

През лятото селото се превръща в курорт. Някои туристи могат да потъркат очите си с изумление, когато забележат семейството на диви прасета, които се присъединяват към тях на плажа.

 

Гледката като тази не е особена рядкост. Можете да се разхождате с глигани в средата на града, можете да ги забележите в гората или на морския бряг. Те са буквално навсякъде, не се страхуват от хората.

 

Е, не можете да плувате с тях в морето, тъй като те обикновено остават на сушата, но можете да ги видите да правят дълги разходки по плажа.

 

Местните твърдят, че е безопасно е да останете близо до нерезите в Криница Морска.

 

Те изобщо не са агресивни. Трябва обаче да внимавате, ако сте там с домашните си любимци. Има някои документирани случаи в Криница Морска, когато диви прасета са нападнали кучетата.

 

Местните власти са разпространили из района указателни табели със съвети какво да се прави, когато срещнете глиганите. Ето някои от тях:

 

Не ги хранете

Не се приближавайте твърде близо, не ги галете.

Не бягайте или не пищете

Запазете спокойствие

Бъдете особено предпазливи, когато видите майка с прасенца.

Ако сте с куче, дръжте го близо до себе си

 

Защо толкова много правила?

В крайна сметка глиганите са диви животни. Въпреки че са приятелски настроени, поведението им може да бъде доста непредсказуемо.

 

Повечето туристи не спазват нито едно от тези правила, те си играят с глигани и ги хранят. Официално обаче такова поведение не се препоръчва. Ако случайно ви липсва контакт с диви прасета – е, вече знаете, къде може да се запознаете с тях.

 

Източник: travelpolandtours.com

 

- реклама -