Маями
сн. БГНЕС

Диви купони в Маями въпреки пандемията – СНИМКИ

Маями Бийч въведе вечерен час заради неконтролируемите тълпи

Тълпите от гуляйджии, стичащи се в Маями Бийч, Флорида за пролетната ваканция, са станали толкова неконтролируеми, че властите наложиха вечерен час в събота, надявайки се, че ще осуетят парти-плановете, пише АФП.

сн. БГНЕС

През следващите 72 часа посетителите ще трябва да напуснат улиците, а ресторантите ще затворят врати в 20:00 ч. в главните туристически райони на Южния плаж, епицентър на купоните в града, съобщиха властите.

Това предизвика недоволство сред туристите и доведе до сблъсъци с полицията.

сн. БГНЕС

Освен това, трите моста, които свързват острова с континенталната част на Маями, ще бъдат затворени за движение от 22:00 часа.

Достъп ще имат само жители, работници и гости на хотели.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

„Всичко е свързано с безопасността на хората“, заяви изпълняващият длъжността градски управител Раул Агуила.

Позовавайки се на фотографии на огромни тълпи, които се събират на Оушън Драйв, той добави: „Прилича на рок концерт. Не се вижда нито тротоар, нито трева.“

сн. БГНЕС

Тази стъпка бе предприета след седмици на диви купони в Маями Бийч, което не е новост за неконтролируемите тълпи през пролетните ваканции.

Но тази година размерът очевидно надвиши този от предишните години, каза кметът на Маями Бийч Дан Гелбър.

„Мисля, че това се дължи отчасти на факта, че има много малко места в страната, които са отворени или пък времето другаде е твърде студено“, каза той.

През последните няколко дни, според местните медии, бяха широко разпространени видеоклипове, запечатали сбивания в ресторанти, които нанесоха сериозни щети, а също и опити от страна на посетители да избягат, без да платят.

сн. БГНЕС

Началникът на полицията в Маями Бийч Ричард Клементс заяви, че е силно обезпокоен от вероятността ситуацията да стане неконтролируема.

В четвъртък вечерта „имахме проблем, при който стотици хора тичаха едновременно. Маси и столове бяха хвърляни и използвани като оръжие“, каза той.

Той добави, че полицията се е надявала, че това инцидентът няма да се повтори, но „предишната нощ имахме три от тези ситуации, а млада дама, пострада при опит да се измъкне от тълпата“.

„Не можем да продължим да разчитаме на късмет. Трябва да направим някои неща, които ще смекчат тези обстоятелства“, каза той.

- реклама -