Дива лисица превзе Инстаграм

Колко са дивите лисици, които живеят на територията на Берлин е трудно да се каже. Предположенията варират от няколкостотин до няколко хиляди. Една от тези лисици, обаче, привлече вниманието на аудиторията, защото от началото на лятото започна активно да поддържа… свой акаунт в Инстаграм.

Е, наистина, тези досадни задължения са поверени на 33-годишния ѝ приятел дизайнер от района на Кройцберг.

Бергманската лисица (@bergmannfuchs) ползва творчески псевдоним, заимстван от името на родната улица. Тя позира търпеливо и с удоволствие пред камерата и има вече над 2 000 абоната. Даже се превърна в герой от сюжет на сутрешна информационно-развлекателна програма по телевизия АРД. Сред последователите ѝ има цял отбор по хандбал – „Лисиците на Берлин“.

Градските лисици – експерти по оцеляване

Както подчертава агенция ДПА, чийто кореспондент „интервюира“ Бергманската лисица, тя оставя винаги без отговор въпросите, свързани с личния ѝ живот. Но пък разказва охотно за ежедневието си, като например отличното качество на органичните кокоши яйца, които хапва с удоволствие. Не възразява и да пофилософства на различни житейски теми. И напълно успешно би могла да изиграе ролята на Лисицата в екранизация на „Малкия принц“.

Бергманската лисица е майстор по оцеляване в градска среда и може да се адаптира към променящите се условия така, както и нейните събратя. Лисиците са способни да се грижат сами за себе си, затова експертите настоятелно припомнят на хората да не ги хранят, но и да не им пречат да си намират прехрана.

- реклама -
Flashlight gif 640×90