Арета Франклин

Дива до гроб! Златен ковчег, розов кадилак и обувки Louboutin в последния път на Арета Франклин

Тя беше кралица приживе и ще си отиде като кралица!

Семейството на покойната Арета Франклин й осигури поклонение, каквото едва ли е имала друга американска звезда. Два дни тялото на певицата бе изложено в Музея за афроамериканска история в родния й Детройт преди утрешното погребение, което ще бъде в тесен семеен кръг.

За това време тленните останки на певицата бяха облечени в два различни тоалета

Още в първия ден на поклонението се откроиха ярко червените токчета, с които бе обута тя. Те са изработени по поръчка от Christian Louboutin – един от най-известните дизайнери на луксозни обувки в света. Те бяха съчетани с красива дантелена рокля, също в червено. Арета Франклин бе добре известна със страстта си към скъпи тоалети, дългите кожени палта и пищни бижута.

Племенницата й обясни, че червеното не е избрано случайно – то символизира членството на леля й в Клуба „Delta Sigma Theta Sorority“, който подпомага кариерното развитие на цветнокожите жени. Символика имало и в цветната аранжировка край ковчега – цветя в любимото розово на звездата.

За да е обстановката напълно по нейн вкус, пред входа на музея бе паркиран и ретро Кадилак, отново в обичния от Арета Франклин нежен цвят. А, както подобава на кралица от нейния ранг, тялото бе докарано с блестящ златен ковчег.

Хиляди почитатели на кралицата на соул музиката се редяха денонощно на опашки, за да се сбогуват с любимата си певица, преди тленните й останки да бъдат погребани утре.

- реклама -