Дисниленд

Дисниленд затяга мерките за сигурност

Дисниленд засили мерките за сигурност след терористичния акт в Орландо. 

Причината е инфорамцията, че стрелецът Омар Матийн е проучвал възможността да извърши атентат на територията на увеселителния парк, намиращ се във Флорида. Това е признала съпругата му Салман пред разследващите. Двамата си посетили парка „Disney Springs“ през април тази година.

„За съжаление всички ние живеем в свят на несигурност“, отбелязат от „Walt Disney“ в специалното изявление, с което обявяват извънредните мерки за сигурност в тематичните си паркове.

През декември на входовете във всички Дисниленд съоражения са били поставени металдетектори, което е затруднило влизането на деца и родители. Поради тази причина ръководството на парка във Флорида е предпочело да си спести тази мярка.  Сега вече в Дисниленд е въведена и ръчна проверка на багажа. Препоръчва се на територията на парковете да не се влиза с големи раници и обемисти багажи. Забранено е внасянето на дронове, детски играчки с дистанционни управления, както и оръжия за игра. Самите Дисни обявиха, че спират да произвеждат пистолетчета и други играчки -оръжия.

По света има 11 парка Дисниленд и други 47 по-малки тематични съоражения на Уолт Дисни.

- реклама -