Дисниленд

Дисниленд в Шанхай ще отвори отново на 11 май

Изпълнителният директор на Уолт Дисни Боб Чапек заяви, че вижда „обнадеждаващи знаци“ в завръщането на нормалността в Китай на фона на продължаващото глобално разпространение на коронавируса и планират да отворят отново Дисниленд Шанхай на 11 май.

Сред строгите мерки за социално дистанциране, които ще бъдат приложени, са маски, проверки на температурата, проследяване на контакти и други системи за ранно откриване на болестта.

Дисни затвори своите тематични паркове и курорти по целия свят – от Париж през Хонконг до Токио.

Има „ограничена видимост“ в потенциалните дати за повторно отваряне за други паркове, курорти и круизната линия на Дисни.

„Знаем колко много гости с нетърпение очакват да се върнат в Дисниленд Шанхай. Нашият актьорски състав се вълнува, че започва да ги посреща обратно“, каза Чапек. „Тъй като паркът се открива със значително засилени мерки за безопасност и здраве, нашите гости ще открият Дисниленд Шанхай толкова вълшебен и запомнящ се”.

Въведените от Дисни мерки за посетителите включват:

  • Ограничено присъствие чрез усъвършенствана система за резервации и влизане. Посетителите ще могат да закупят билети за вход само за избрани дати, а притежателите на годишни пропуски ще трябва да направят резервации предварително.
  • Контролирана плътност на гостите – опашките ще бъдат разположени на разстояние, а превозните средства ще се паркират така, за да отговарят на насоките за социално дистанциране. Паркът ще управлява капацитета, макар че не обявяват точно колко общо посетители ще позволят в парка в даден момент.
  • Прилагане на необходимите правителствени процедури за здраве и превенция. Дисни ще проверява температурата на посетителите и ще използва използването на издадения от правителството QR код на Шанхай, който е част от система за проследяване на контакти и ранно откриване, използвана в Китай.
  • Повишени мерки за саниране и дезинфекция. Паркът ще предостави средства за дезинфекция на ръцете на всеки вход и изход за атракции. Дисни заяви, че „местата с високо докосване като коли за придвижване, кормилото, парапетите на опашките и турникетите ще имат повишена дезинфекция“.
  • Обучение за членове на актьорския състав. Работниците в Дисниленд ще получат обучение за „безконтактно взаимодействие на гостите, почистване и социално дистанциране и ще получат допълнително защитно оборудване, включително маски“.

Приходите от развлекателните паркове и продуктите на компанията паднаха с 10% през второто тримесечие в сравнение с предходното тримесечие до 5,5 милиарда долара. От загубите от 1,4 милиарда долара, понесени през тримесечието, 1 милиард долара от това въздействие е свързан с тематичните паркове.

автор: Силвия Стоянова

- реклама -