Дисниленд

Дисниленд Париж добавя и секция с „Междузвездни войни“

Компанията „Уолт Дисни“ съобщи плановете си да разшири развлекателния си парк в Париж с инвестиция от 2 млрд. евро, които ще отидат за нова зона, тематично посветена на фантастичната сага „Междузведни войни“

Дисниленд Париж също ще построи нови зони, посветени на хитовия анимационен филм „Frozen“ и франчайза на комиксите Marvel (Spider-Man, The Hulk, X-Men) като част от преобразяването, което ще отнеме няколко години.

Работата ще започне през 2021 г. и значително ще разшири парка, който е най-популярната частна туристическа дестинация в Европа с 320 млн. посещения, откакто е отворен през 1992 г.

Ново изкуствено езеро в източната част на Париж ще се превърне в център за представления на живо.

Френският президент Еманюел Макрон приветства инвестицията като „много сериозен ангажимент“ за Франция след разговори в кабинета си с председателя и главния изпълнителен директор на Дисни Боб Игер.

„Вашата увереност показва, че Франция се е върнала!“, написа в Туитър президентът, който превърна вдъхването на нов живот на икономиката в първостепенен приоритет.

Американският развлекателен гигант „Уолт Дисни“ си възвърна пълния контрол над Дисниленд Париж миналата година, след като купи 14% от акциите, които не притежаваше.

Въпреки популярността си Дисниленд Париж е обременен с тежки дългове, които надхвърлиха милиарда евро през финансовата година до септември 2016 г. и инкасира загуби почти всяка година.

През първото полугодие на 2016-17 г. атракционният парк успя да намали загубите си благодарение на увеличаването на броя на посетителите, но те намаляха след поредица от джихадски атаки във Франция.

- реклама -