Дисквалифицираха 12 камили от конкурс за красота заради ботокс

12 животни бяха дисквалифицирани от годишния конкурс за най-красива камила в Саудитска Арабия. Причината – техните собственици решили да измамят журито, като използвали… козметично-хирургически процедури и инжекции с ботулинов токсин

Конкурсът за най-красива камила е сериозно светско събитие в Саудитска Арабия, а през последните години той дори стана и още по-важен, особено след като беше преместен от пустинята в столицата Рияд.

Надпреварата продължава цял месец и в нея участие вземат над 30 000 състезатели. Освен това наградният ѝ фонд е повече от значим – 20 млн. саудитски риала, които се равняват на над 4 млн. евро.

Красотата на животните се оценява по критерии като форма на ушите, носа, устните и др. Забранени обаче са всякакви козметични препарати и дори обезкосмяване на определени части от телата на камилите.

Тази година обаче съдиите са открили, че някои състезатели са използвали ботокс за устните, носа, и други части от главите на своите камили.

Преди дни пък камила на един от участниците беше намерена във ветеринарна клиника по време на… козметична операция намаляване на ушите ѝ.

- реклама -