Дискусия за паветата на столичния бул. „Дондуков“

В сряда отново ще се обсъжда съдбата на паветата на булевард Дондуков в София. На знаковата софийска улица предстои ремонт и различни групи търсят решение на възникналите въпроси.

Във връзка със засиления обществен интерес от страна на жителите и гостите на София към планирания за юни 2017 г. ремонт на столичния бул. „Княз Ал. Дондуков” и възникналия дебат относно това дали съществуващата пътна настилка от павета трябва да бъде подменена частично, изцяло, или изобщо да не бъде подменяна с асфалт, както и с оглед на желанието на Министерството културата за повече прозрачност по темата, на 31 май (сряда) от 13.30 ч. ведомството организира публична дискусия. Тя ще се проведе на „Сцена 17” на 7-я етаж в централната сграда на Министерството на бул. „Ал. Стамболийски” 17.

За участие в дискусията са поканени широк кръг заинтересовани лица – граждански организации, представители на неправителствения сектор и на медиите, сред които: Гражданско сдружение „Бели Брези”, Камара на архитектите в България, Граждански комитет „Спасение 2000”, Гражданска инициатива „Спаси София“, Гражданска инициатива „Граждани за зелена София”, Гражданска инициатива „КвАРТал“, Съюз на урбанистите в България, Граждански районен обществен съвет „Красно село”, Гражданска инициатива „За обществен и релсов транспорт”, Гражданско сдружение „Велоеволюция”, „ГРУПА ГРАД”, “Skyscrapercity” – България и др. Покана е отправена и към Столична община.

- реклама -