Директорка на училище забранява в скандален запис на учителите да обръщат внимание на родителите – ВИДЕО

Директорка на училище заповядва на подчинените й учители да не обръщат внимание на родителите на своите ученици и да не зачитат тяхното мнение. Това става ясно от скандален запис, който изтече в публичното пространство.

Случката се разиграла по време на педагогически съвет в 78-о СУ „Христо Смирненски“ в Банкя. Директорката Весела Неделчева нахъсва подчинените си, като им обяснява колко качествени и прецизни преподаватели са те, затова буквално им забранява да се съобразяват с родителите.

Вие сте хора, които познавате добре децата, които правите всичко за децата. Затова, от днес нататък – заповед по гарнизона: Никакво внимание на родителите, само изискване, без да ги оставяме да си казват своето мнение. Вие ще станете свидетел на това аз какво ще правя от тук нататък. Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае. Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката…“, отсича скандалната директорка.

Родителите са скандализирани

От Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система заявиха за Flashnews, че ще сигнализират институциите за поведението на Весела Неделчева и очакват от тях незабавна реакция.

„Недопустимо е един директор да заповядва на учителите да не обръщат внимание на родителите. Ясно е и че за учителите това е трудно, но са длъжни да го изпълняват. При нас са постъпвали многократно сигнали за безобразното и безцеремонно лошо отношение на директора Неделчева към родители и учители, но това минава всякакви граници“, обясниха от водещата родителска организация в страната.

Те определиха като недопустимо отношението на директорката на 78-мо училище към родителите и учителите.