Директорът на свищовската болница по спешност докаран в София да го лекуват от коранавирус

Директорът на свищовската болница Илиян Венков е откаран по спешност в болница в София, заради усложнения от коронавирусна инфекция. Той влезе като доброволец в COVID отделението, в което имаше крещяща нужда от медици, но се зарази. Състоянието му не бе тежко и провеждаше домашно лечение, но на 9-тия ден от терапията вдигнал 39.5 градуса температура.

„Имаше прогресираща температура, която не можеше да се овладее и да се смъкне, а върви нагоре. Също така кислородните му показатели падаха, сатурацията му бе 80. В неделя сутринта тръгна веднага към София. Сега е в стабилно състояние, но тази сутрин отново е бил с 37 градуса“, обясни пред „24 часа“ кметът Генчо Генчев.

Генчев, който също изкара коронавируса след доброволно влизане на помощ в COVID-отделението, от днес е отново на работа. Ситуацията със заразата в града обаче продължава да е много сложна. Вече има положителен лекар, който единствен влизаше при болните в местната болница. 30-те легла за ковид болни са пълни с пациенти, а в момента се разчита на двама студенти доброволци, които поеха грижите за инфектираните.
- реклама -