онкодиспансер

Директорът на Онкодиспансера в Пловдив подаде оставка – ВИДЕО

Директорът на пловдивския Онкодиспансер д-р Красимир Вальов е подал оставка. Това стана ясно по време на сесията на общинския съвет в града под тепетата, на което трябваше да бъде гласувано неговото отстраняване.
Смяната му бе поискана от министъра в оставка Петър Москов заради нарушенията, открити в Комплексния онкологичен център от Агенция „Медицински одит“.
Преди месец д-р Вальов стана лекар на годината на Пловдив.

Кметът се разплака, Москов го изнудвал

5176148Пловдивският градоначалник Иван Тотев се просълзи по време на заседанието на общинарите, след като на сесията пристигнаха лекари от болницата, за да защитят д-р Красимир Вальов. Той заяви, че случващото се му е толкова неприятно, че днес дори не му се идвало на заседанието.

„Как се чувства един кмет, когато му се обади здравният министър с думите – “ или му режете главата на управителя или ви спирам клиничните пътеки“?, запита градоначалника.

Тотев декларира, че общината ще защити по всички начини Онкодиспансера. „В момента се прилага лечение „пиявици“. Някой иска да се пусне кръв. Явно е, че се иска нещо задкулисно, за което всички се досещаме, но никой не смее да го каже“, подчерта кмета.

5176146

Оставката на Вальов бе приета с 34 гласа „за“, 11 „против“ и 4 „въздържали се“. За временно управляващ на КОЦ- Пловдив беше назначена д-р Мариана Янева, която в момента е зам.- директор на Онкодиспансера и завеждащ на лъчетерапията.

Кметът напусна залата, а заседанието бе временно прекратено.

Какво още се случи по време на общинския съвет вижте във видеото:

Историята преди оставката

Скандалът около Комплексния онкологичен център се развихри преди няколко месеца, след като в телевизионно предаване без изнесена информация, че в болницата се правят операции на пациенти, чиито хистологични проби не показват необходимост от това.

Назначената медицинска проверка потвърди данните и декларира, че болницата е правила подобни финансови злоупотреби за да точи пари от НЗОК. Ръководството и медиците категорично отхвърлят тези констатации.

- реклама -