оставка

Директорът на Гранична полиция и един от заместниците му подадоха оставки

Директорът на Гранична полиция и един от заместниците му подадоха оставки, съобщиха от МВР.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е приела оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по Закона за обществените поръчки и сключил договора за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната.

Още вчера, по разпореждане на ръководството на МВР, започна обстойна проверка и преглед на процедурата. Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли, уточниха от МВР.

По заповед на премиера

Премиерът Бойко Борисов разпореди на вътрешния министър Румяна Бъчварова да освободи цялото ръководство на „Гранична полиция” заради обществена поръчка. Уволненията идват след скандал с обществената поръчка на „Гранична полиция” за превоз на мигранти възложена на арестуван за трафик на хора. Трафикантът е избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване.

Пред журналисти в Ловеч Борисов коментира:

„При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът”, каза Борисов.

По думите му, задача на длъжностните лица на тези позиции е да не допускат да се случват подобни неща.

„След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места”, посочи Борисов.

- реклама -