Александровска болница, ремонт, Жени Начева, отделения

Директорът на „Александровска“ болница: Лечебното заведение е в стабилно състояние

Директорът на Александровска болницата обяви, че лечебното заведение е в стабилно състояние и няма опасение от декапитализация. „През изминалите 7 години дори са увеличени разходите за заплати на работещите там с 35%, като 9 на сто от тях са само през 2020 г.“, каза проф. Борис Богов.

Той коментира резултатите от проверката на Министерството на здравеопазването за финансовото състояние на лечебното заведение и натрупани дългове в размер на близо 70 млн. лв.

„Повече от 3 седмици, да не кажа месец, сме в новинарските емисии и сутрешни блокове на медиите и това много пречи на работата на болницата. Първо по отношение на пациентопотока, защото изкарахме тежка година, която ограничи приемът на пациенти с над 70%. Второто е, че на никой от колегите ни не е приятно да чува обвинения по отношение на финансовото състояние, както и на директни критики към болницата“, каза проф. Богов.

Той коментира положението в болницата, но само за периода, откакто той е директор- от октомври 2020 г.

доц. д-р Александър Оскар, Лекар на годината
Снимка: БГНЕС

„В проверката на Министерството на здравеопазването са изнесени цифри за 10 г. назад. А сегашното ръководство е от 6 месеца“, уточни той и уточни, че доц. Александър Оскар, който повдигна темата за нестабилното финансово положение на болницата и поиска проверки от министерството, е част от ръководството от 4 г.

„Недоумявам как човек, който е в управлението, твърди че не познава финансовото положение на болницата. Той е давал съгласие с подписа си за всичко, което се взима като решение за обществени поръчки и въобще работата на болницата. Участвал е в законен конкурс за избор в Съвета на директорите, в който е задължително запознаването с финансово състояние, както и разработване на план за развитие“, каза Богов.

- реклама -