Дипломатически гаф на принц Чарлз в Йерусалим-ВИЕДО

Британският принц Чарлз изглежда пренебрегна вицепрезидента на САЩ Майк Пенс по време на Световния форум за холокоста като не се ръкува с него. От офисите и на двамата политици побързаха да отрекат, че инцидентът е бил проява на пренебрежение от страна на британската кралска особа.

 

Пристигайки за събитието в Йерусалим, Чарлз се ръкува с организатора на събитието Моше Кантор, след което мина покрай Пенс, гледайки го в лицето без да му подаде ръка и продължи да се ръкува с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Пенс стоеше мълчаливо, докато принцът минаваше, но по-късно го потупа нежно по гърба, информира в. „Дейли Сабах”.

От офиса на Пенс заявиха, че двамата мъже са се срещнали няколко минути преди да влязат в залата и че са се ръкували след речта на Пенс на церемонията.

От дипломатическата служба на принц Чарлз отказаха директно да коментират въпроса.

„Малко преди да започне мемориалното събитие на Яд Вашем, принцът и вицепрезидентът Пенс и съпругата му проведоха топъл и приятелски разговор. Ето защо те не се поздравиха отново в стаята“, се казва в изявление на кралската пресслужба.

- реклама -